Las Sirenas de la Loba


Optredens en workshopsSirenen zijn vogelvrouwen die het vermogen hebben alles te weten wat er op aarde gebeurt en dit te openbaren, een soort vrouwelijke engelen.
La Loba de wolfsvrouw brengt met haar zang de kale beenderen weer tot leven, ze zingt de verhalen van de ziel.

Las Sirenas de la Loba brengen hemel en aarde samen met hun liederen van het leven door de diverse culturen heen. Met hun unieke krachtige stemmen maken ze een wereldreis van oa Roma songs, Balkan liederen, Native chants, Mantra, Joiks tot Hillbilly. Zij creeeren nieuwe ruimtes met hun stemmen in traditionele songs, improvisaties, eigen liederen en inspriraties uit de natuur. Soms ruw en rauw, dan weer zacht en teder. Soms heel harmonieus dan weer schurend en weerbarstig, in en out of the box dus. Bovenal lekker organisch, wild en vrouwelijk. Een unieke combinatie van schijnbare tegenstellingen.

20170325_195838

Las Sirenas de la Loba bestaat uit: Janina Stopperka (http://www.zangwerkplaats-enschede.nl), Georgette Nirmala Elders (http://www.shaktiyoga.nl) & Joyce Hellendoorn (www.voicemedicine.nl).

'Wij hebben alle drie een uniek pad afgelegd in ons leven en vinden elkaar in de zielenstem en klanken, in ritme en meerstemmige melodie. 
We zijn als een soort onderzoekers van de stem, lijf en muziek gedoken en gingen op reis naar onze diepste ziele roerselen. 
Vanuit een gezamenlijke missie om het vrouwelijke principe weer in de wereld te brengen, vrouwen van zichzelf te laten houden, het vrouwelijke te onderzoeken. Vanuit het vrouwelijke in onszelf de verbinding te maken met het mannelijke principe om samen in harmonie het innerlijk kind te omarmen en te vieren. Hierin hebben we elkaar gevonden in onze wederzijdse passie voor klank en wereldmuziek’


WorkshopVrouw, laat je Oerstem horen!Deze VrouwenZangDag is een verrukkelijke mix van Zang, Soul Voice®, Dans, Adem en Yoga voor iedere vrouw, die haar oerstem wil opsporen!

Je oerstem laten klinken is moeiteloos klanken maken vanuit je onderbuik en bekken en zo een warme volle klank produceren. Als je oerstem klinkt, dan wordt je gehoord!

Wij vrouwen houden ervan om onze stem en onze daadkracht in de dienst te stellen van ons gezin, ons werk, onze geliefden. Vaak voelen we ons leeglopen, hebben het idee niet terug te ontvangen, wat we allemaal aan anderen geven. Of we voelen verdriet, pijn, machteloosheid.

Je oerstem is de spreekbuis van je ziel. Jouw oerstem vertelt je, wat jouw eigen behoeftes zijn, want die vergeten we vaak door al het zorgen voor onze naasten. Onze behoeftes herkennen is één ding, ruimte voor onze behoeftes maken vinden we vaak lastig. Om een veilige ruimte voor jezelf te maken is het nodig, dat je je eigen ruimte inneemt en beschermt. Je diepe Oerstem helpt je om ”Nee” te zeggen en je zo tegen energetische leegloop te beschermen. Pas als je “Nee” durft te zeggen kun je ook volmondig “Ja” zeggen tegen de dingen, die je wél graag in je leven wilt hebben en je vol overgave en passie mee laten voeren met de liefde in al haar vormen.

De Oerstem is de stem van je ziel. Soms een wijze raadgever, soms een krijgster. Deze oerstem wil zich verankeren in je lijf, zodat ziel en lijf een eenheid kunnen worden. Bewegingen kunnen daarom enorm helpen om in je oerstem te komen.

De kracht van de oerstem is al sinds bestaan van de mensheid bekend en wordt in de vorm van liederen gevierd in alle culturen. De gezongen oerkracht werd gebruikt bij geboorteritualen, slaapliedjes, liefdesliedjes, één-worden-met-de-grote-geest-liedjes, worksongs, feestliederen, klaagliederen e.z.v.


Deze bijzondere VrouwenZangDag wordt gegeven door:

Soul Voice®-Teacher Joyce Hellendoorn,

Yoga- en dansdocente Georgette Nirmala Elders en

Wereldmuziek- en Jazz-zangdocente Janina Stopperka

Deze dag is voor iedere vrouw, die haar Oerstem terug wil vinden. We gaan zingen, ademen, zingen, dansen, zingen, geluiden maken, zingen, diep in ons voelen en steeds weer zingen!!!

De liederen zullen van lief via sensueel en ondeugend naar droevig en rauw gaan. Soms meerstemmig, maar nooit ingewikkeld. Altijd vanuit de ziel en onze onderbuik. Om 16.30u geven Joyce, Georgette en Janina als zangtrio Las Sirenas de la Loba (zie www.oerstem.nl ) samen met de deelneemsters een afsluitend optreden voor iedereen, die benieuwd is naar de uitkomst van de OerstemDag, dus nodig gerust je vrienden en familie uit.

De kosten zijn 90 euro. Neem je vriendin. moeder, zus of dochter dan ontvang je allebei een korting van 5 euro.

Het aanmeldformulier vind je hier


Data: 26 mei, 16 september, 25 november
Kosten zijn 90 euro